Fotoalbum

VALLY

TILHØRTE BUKTA I ALTA. OPPKJØPT AV FEDDERSEN OG NISSEN I HAMMERFEST. ETTER AT TRYGVE NISSEN OVERTOK DEN FIKK DEN HJEMMEHAVN I HARSTAD-OMRÅDET.

"NORGE" AV STORKORSNES. MELKERUTE I ALTAFJORDEN OG LEID AV "FFR" I HAMMERFEST.

"SVERRE II"

HEIMEN I

ALTENFJORD

"QUEEN OF THE FLEET". TILHØRTE BUKTA ELVEBAKKEN I ALTA. OPPKJØPT AV FEDDERSEN NISSEN I HAMMERFEST.

VALLY

"ASTRID AV LANGFJORD" LENGDE: 48 GAMLE FOT. MIN FAR JOBBET PÅ DEN FRA CA.1925 OG UTOVER. BÅTEN BLE ETTERHVERT SOLGT TIL ØKSFJORD I LOPPA.

"SJØBAKKEN" AV SOPNES ALTA-LANGFJORD. FOTO TATT AV STYRHUSET UNDER SKREI-FISKE I LOFOTEN. EIER VAR ASLE JOHNSEN OG HANS FAR SOM OGSÅ EIDE "DUEN". FISKE-KUTTERENE: "SJØBAKKEN" "DUEN" "ASTRID" "SOLVEIG" "SIGNE" "TRANEN" "MINERVA" OG "VALLY" VAR FARTØYER I YTRE OG INDRE LANGFJORD FØR OG ETTER 1940. ALLE VAR PÅ STØRRELSEN 45 OG 65 FOTS LENGDE. DISSE BÅTENE DREV VANLIGVIS MED SILDNOTBRUK MEN OGSÅ LOFOT-FISKE OG GARNFISKE PÅ ØSTHAVET VED VARDØ. MIN FAR ROLF JOBBET PÅ MK "ASTRID" CA.1925 OG UTOVER.

"QUEEN OF THE FLEET" AV BUKTA I ALTA.

KYSTNESSTRAND. INGEBRIGTSEN. ØSTRE ALTAFJORDEN. TALVIK.

"ALTENFJORD" "QUEEN OF THE FLEET" "GUTTEN" (FRA AMTMANNSNES). BUKTA I ALTA. FOTO CA.1920.

HEIMEN I

KARL "KALLE" JULIUSSEN FRA BRENSVIKA I KVALSUND KOMMUNE KJØPTE "NORDLYS" 44 FOT- PÅ 50-TALLET. DEN VAR BYGD I HARSTAD CA.1942. JULIUSSEN HADDE OGSÅ "EIKEN" ET MINDRE FARTØY. BÅTEN BLE OVERTATT AV ODD STEINAR ANDERSEN I NEVERFJORD/ HAMMERFEST PGA.KVOTEN OG GITT VIDERE SOM GAVE TIL TALVIK.

"ALTENFJORD" 84 FOT. DAMPMASKIN. REDERI: KNUTSEN OG IVERSEN BUKTA I ALTA.

LOPPA/ TALVIK/ ALTA

KUTTERE
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE